FLORIDA SUNSHINE PROPERTIES 001 407 467 6515
EXCLUSIEF SUN INVEST 0032 474 612210 - 0034 695 795 541

exclusiefsuninvest@icloud.com

COSTA CALIDA , ontdek het beste dat Spanje kan bieden.

COSTA CALIDA , ontdek het beste dat Spanje kan bieden.
De kuststeek is amper beïnvloedt door toerisme, waardoor stranden, cultuur en natuur hun authentieke schoonheid behouden hebben. Geniet van 253 km maagdelijke kustlijn, spectaculaire bergen, prachtige boomgaarden, sensationele natuurparken en onontdekte onderwaterreservaten. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa. U ontdekt en beleeft in Murcia puur Spanje…
Europa’s grootste binnenzee, de Mar Menor, is één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Een kristalheldere zoutwater lagune met eilandjes, prachtige zandstranden en een unieke fauna en flora. Deze kleine zee bevat een therapeutische hoeveelheid zouten en mineralen, welke een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid (gewrichten, stijfheid, reuma, eczeem, luchtwegen). De ondiepe zee (max. 7 meter diep) is aangenaam warm, en het zeewater bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 graden Celsius. Rondom de Mar Menor liggen diverse modderbaden waarvan de medicinale werking al in de oudheid gewaardeerd werd. Meerdere van de zandstranden rondom de Mar Menor zijn bekroond met de “blue flag” kwalificatie van de Europese Unie.

Stel uzelf alleen tevreden met het beste dat Spanje je kan aanbieden .

Stelt u zich eens een land voor, waar alles is wat u zich als mens kunt wensen; een prachtig landschap, ingeklemd tussen bergen en bossen en meer dan 250 km ongerepte stranden. Met grote natuurgebieden en historische, authentieke steden met festivals, cultuur en culinair genot. Met vissersdorpjes, schilderachtige baaitjes en adembenemende kliffen. Met lentetemperaturen in de winter en niet al te hete zomers. Waar de locale bevolking en cultuur niet is overschaduwd door toerisme en het nooit te vol is op de stranden. Een paradijs met een overvloed aan licht en zon, puur in alle facetten

Ontdek het beste dat Spanje te bieden heeft…

Europa’s grootste binnenzee, de Mar Menor, is één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Een kristalheldere zoutwater lagune met eilandjes, prachtige zandstranden en een unieke fauna en flora. Deze kleine zee bevat een therapeutische hoeveelheid zouten en mineralen, welke een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid (gewrichten, stijfheid, reuma, eczeem, luchtwegen). De ondiepe zee (max. 7 meter diep) is aangenaam warm, en het zeewater bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 graden Celsius. Rondom de Mar Menor liggen diverse modderbaden waarvan de medicinale werking al in de oudheid gewaardeerd werd. Meerdere van de zandstranden rondom de Mar Menor zijn bekroond met de “blue flag” kwalificatie van de Europese Unie.

Het is zonder twijfel één van de beste plekken ter wereld om te genieten van het heldere kalme water en tegelijkertijd voor het beoefenen van diverse watersporten zoals zeilen, kanoën, waterskiën, scuba-diving of windsurfen. Van oudsher vieren de Spanjaarden zelf er hun vakanties, waardoor het nog een echt authentiek karakter heeft. Vanwege de vele tientallen kilometers zandstranden is het zelfs in het hoogseizoen niet overbevolkt en dus zeer aangenaam vertoeven

Costa Cálida, het beste klimaat van Europa…

De noordelijke Costa Cálida is een klein paradijs met milde temperaturen. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn. Er heerst een Mediterraan subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C, met warme, maar milde zomers (28-32°C) en zachte winters. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar.
Het is niet voor niets dat deze kuststrook de “Costa Cálida” (warme kust) genoemd wordt. De luchtvochtigheid is zeer laag. Dit alles geeft een perfecte combinatie van zee, subtropisch weer, veel licht en schone lucht. Daarnaast draagt de aanwezigheid van zoutmeren en stroken dennenbos bij aan de gezonde omgeving. Al deze factoren bij elkaar hebben een verbazingwekkend gunstige uitwerking op uw gezondheid. Klachten als gevolg van reuma, jicht of longaandoeningen kunnen door de klimatologische invloed van deze streek afnemen. Aan de Costa Cálida treft u het beste en gezondste klimaat van Spanje, wat wordt bevestigd door het feit dat de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de provincie Murcia vanwege de schone lucht tot de schoonste provincie van Europa heeft uitgeroepen.
De laatste ongerepte Costa van Spanje heeft de grootste markt voor 2e huizen in Europa. Anders dan in andere Costa’s staat de provincie Murcia nog aan het begin van haar ontwikkeling hierin. De vastgoedprijzen zijn lager dan in de bekende, meer toeristische Costa’s en er zijn strenge regels voor nieuwbouw. Rondom de Mar Menor en ook aan de Middellandse zee liggen vele grotere en kleinere badplaatsen met alle denkbare voorzieningen zoals boulevards, jachthavens, restaurants, bars, winkels, scholen, ziekenhuizen, (water) sportcentra en golfbanen. Aan de ene zijde ligt La Manga strip, een dunne landstrook waar het toerisme is begonnen. Alleen hier is hoogbouw toegestaan, en hiermee zijn we meteen aangekomen bij een belangrijk verschil tussen Murcia en de andere Costa’s, namelijk dat er praktisch nergens hoogbouw is toegestaan. Er is in de hele provincie een veel lagere bebouwingsgraad dan aan de andere Costa’s.

Een tweeduizend jaar oude cultuur

Murcia heeft 14 beschermde natuurreservaten met grillige bergen, brede prachtige zandstranden, idyllische baaien, duinen en fiets- en wandelpaden. Rondom de Mar Menor ligt een fietsroute en in de kleine zee liggen eilanden die per boot bezocht kunnen worden. Hier ligt ook het exclusieve “La Manga Club”, 3x uitgeroepen tot beste golfresort van Europa. De historische Romaanse havenstad Cartagena heeft de grootste natuurlijke haven van Spanje en ligt erg idyllisch tussen bergen en kastelen. O.a. een amphi theater, stadsmuur en kathedraal uit de Romeinse tijd zijn bewaard gebleven. De Cartagenen zijn erg trots op hun mooie stad en vieren er graag en vaak feest. Zoals in de laatste 2 weken van september, wanneer de stad stad 2 weken lang wordt omgetoverd tot de oude Romeinse stad Carthago en duizenden Carthagenen in prachtige Romeinse kleding elke avond in optochten door de stad trekken. De kosmopolitische capital, Murcia, wordt het “Madrid van het Zuiden” genoemd en overtreft zelfs Cartagena in architectonische schoonheid.

Een goed bereikbare regio

De regio (1.3 miljoen inwoners) biedt behalve het meest ideale klimaat van Europa, een uitstekende infrastructuur met 2 internationale luchthavens en een intercontinentaal vliegveld in aanbouw op minder dan 2.5 uur vliegen van de Belgische luchthavens. In de kosmopolitische hoofdstad Murcia, is een aansluiting op de hogesnelheidstrein naar Madrid, Barcelona en Parijs in aanbouw. Verder is het wegennet in de provincie uitstekend verzorgd.

Onze jaren lange ervaring in vastgoed vind de juiste LOCATIE voor U.

Wij zoeken steeds naar die woningen die best voor u geschikt zijn . Woningen met een aantal unieke aspecten, zoals een mooie locatie met een prachtig uitzicht, een groot perceel of een beperkte beschikbaarheid van het type woning. Dit zijn aspecten die ervoor zorgen dat een woning waardevast is. Behalve dat meespeelt de prijzen in Murcia nog lager liggen dan in de andere Costa’s, behoudt een goed eigendom zijn  waarde en blijft verkoopbaar, zelfs in economisch mindere tijden.

Als naar gewoonte werken wij alleen samen met ” AAA” plaatselijke Maatschapijen .

Alle woningen die wij aanbieden zijn uitvoerig door onze advocaat gecheckt alvorens in ons aanbod opgenomen te kunnen worden. Indien de woning nog in aanbouw is, wordt altijd een bankgarantie afgegeven. Deze bankgarantie garandeert uw aanbetalingen. U betaalt verder “Sunshine Properties Partners” altijd gegarandeerd de laagste prijs voor uw woning, voor zowel bestaande als nieuwbouw.

Uw woning op de perfecte plek

Onze algemene kennis van de regio zorgt ervoor dat u uw woning koopt op de voor u perfecte plek. Want voor ieder gelden andere wooncriteria. Zoekt u een woning in een kleinschalig project in een Spaans dorpje , een strandvilla, een “Finca” in het binnenland of bijvoorbeeld een penthouse op een luxe golfresort? Hoe zijn de voorzieningen rondom uw woning en hoe ver  is het rijden naar de grote stad? Wij zorgen ervoor dat uw droomwoning  op de voor u juiste plek staat en u 100% tevreden zult zijn met uw aankoop, gedurende vele jaren.

Genieten van uw aankoop

U kunt meteen gaan genieten van uw aankoop en het Spaanse leven want wij nemen alle zorg uit handen. Hypotheek, verzekeringen, water/gas/licht/telefoon aansluitingen, verhuur, sleutelbeheer, etc. Wij kunnen daarom kort zijn met het antwoord op de vraag wat wij voor u kunnen betekenen voor, tijdens en na uw aankoop. Het antwoord is: alles wat u wenselijk acht. Onze aftersales service is gratis en biedt o.a. een service website voor kopers, een gratis website van uw woning voor de verhuur en persoonlijke hulp in ons Nederlandstalig servicekantoor aan de Mar Menor, bij alle mogelijke zaken die aan de orde komen om van uw verblijf aan de Costa Calida een zo aangenaam mogelijk verblijf te maken.

KOM EN GENIET SAMEN MET ONS

HGF1995rc-768x512

Teksten opgemaakt samen met onze partners van . Murcia Golf Properties.